adklo.com 468 x 60

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Her zamanki gibi kin ve nefret tohumları ekiyor

Tayyip, olaylarda ölen masum vatandaşlar için rahmet okuyacağına milleti kışkırtıyor, bölüyor, polise gaz veriyor…
İşte dünkü sözleri:


- Neymiş… Berkin Elvan’ı anacaklarmış.
- Her ölüm hadisesinde bir anma mı olacak.
- Ölmüştür geçmiştir.
- Kıran, döken karşısında polis nasıl sabrediyor anlamıyorum.
- Soma’yı bahane edip, vuran kıran, her fırsatta polise saldıranlar karşısında
elbette susmayacağız.

Erdoğan, 2 kişinin polis şiddetiyle öldüğü gün, bu açıklamayı yaptı Toplumdaki kutuplaşmayı derinleştiren Erdoğan, büyük tepki çekti
Baş­ba­kan Tayyip Er­do­ğan, yan­gı­na kö­rük­le gi­di­yor… Yü­re­ği ya­nan ai­le­le­rin acı­sı­na acı ka­tı­yor. An­ka­ra­’da­ki Ge­niş­le­til­miş İl Baş­kan­la­rı top­lan­tı­sın­da ko­nu­şan Baş­ba­ka­n’­ın he­de­fin­de, Ge­zi­’de po­li­sin gaz kap­sü­lüy­le ölen Ber­kin El­van (15) var­dı. Da­ha ön­ce mi­ting­de Ber­ki­n’­in an­ne­si­ni yu­ha­la­tan Er­do­ğan, bu kez kü­çük ço­cuk için “Öl­müş­tür, geç­miş­ti­r” de­di. Ok­mey­da­nı­’n­da 2 ki­şi­nin ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği gün ya­pı­lan bu açık­la­ma tep­ki çek­ti. İş­te Er­do­ğa­n’­ın o ibretlik söz­le­ri:

“Öl­müş­tür, geç­miş­tir!”
İş­çi ar­ka­daş­la­rı­mız ‘Ne za­man işi­mi­ze ge­ri dö­ne­ce­ğiz?’ di­yor. ‘Bü­tün ön­lem­le­ri­mi­zi ala­lım son­ra işi­ni­ze baş­la­ya­cak­sı­nız’ de­dim. Maden kazalarını sıfırlamak mümkün değil.
301 şe­hi­di­mi­zin acı­sı ta­zey­ken sus­tuk. Ama kim­se ku­su­ra bak­ma­sın. So­ma­’yı ba­ha­ne edip kı­ran, dö­ken kar­şı­sın­da yi­ne sus­ma­ya­ca­ğız.
Ney­miş Ber­kin El­va­n’­ı an­mak için tö­ren­ler dü­zen­le­ye­cek­ler­miş. Her ölüm ha­di­se­sin­de bir tö­ren mi dü­zen­le­ye­ce­ğiz. Öl­müş­tür geç­miş­tir.
Bü­tün bu araç­la­rın üze­ri­ne bu te­rö­rist­ler cam­la­rı kır­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar. Po­lis eli ko­lu bağ­lı mı ka­la­cak, bir şey yap­ma­ya­cak mı? Na­sıl sab­re­di­yor­lar an­la­ya­mı­yo­rum.
El­le­rin­de akıl­lı te­le­fon­la­rıy­la ah­kam ke­ser­ler, ya­lan söy­ler­ler.
twit­te­r’­da at­tık­la­rı twe­et gün­dem lis­te­si­ne gir­mi­yor­sa bun­lar için hiç­bir ko­nu önem­li de­ğil­dir. Bun­lar ken­di­le­ri 140 ka­rak­ter ya­zın­ca dün­ya­yı kur­ta­ran adam zan­ne­der­ler.
Bun­lar lüks ka­fe­ler­de otu­rur­lar, de­niz gö­ren ya­lı­la­rın­da Bo­ğa­z’­a na­zır vil­la­la­rın­da otu­rur­lar.

0 yorum:

Yorum Gönder